Buraczki na barszcz

Przepis wypróbowany. Buraczki są bardzo smaczne a barszcz jeszcze lepszy.

dodany przez: Arvena

barszcz czerwony barszcz wigilijny przetwory buraczki

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.15 z 236 głosów)

Składniki:

  • Składniki na buraczki:
  • Małe buraczki
  • Woda źródlana
  • Sól
  • Ziele angielskie
  • Pieprz ziarnisty

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Buraczki na barszcz - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Surowe buraczki obrać a następnie przełożyć do wyparzonych litrowych słoików. Jeśli buraczki są zbyt duże, przekroić na pół. Do każdego słoika wsypać po 2 ziarna ziela angielskiego oraz pieprzu. Dodać po pół łyżeczki soli. Słoki zalać do pełna zimną wodą źródlaną. Zakręcić wyparzonymi wieczkami a następnie umieścić w garnku z zimną wodą i pasteryzować przez 1 godzinę od momentu zagotowania wody w garnku.
  • Gotowe buraczki nadają się do ugotowania barszczu.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: