Barszcz biały

Swiąteczny biały barszcz.

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
90 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 149 głosów)

Składniki:

  • 2-3 średnich białych kiełbasek
  • 30-40 dkg żeberek wieprzowych
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 biały barszcz Knorra
  • 1 szklanka słodkiej śmietany
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • majeranek
  • 1 ząbek czosnku
  • pół łyżeczki gorczycy białej
  • ziele angielskie
  • listek laurowy

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ugotować żeberka do miękkość z marchewką pietruszką i cebulą .
  • potem warzywa i mięso wyjąć Do wywaru włożyć pokrojone kiełbaski
  • i rozdrobnione mięso . Doprowadzić do wrzenia.
  • Zmniejszyć płomień gazu gotować 10 minut . Doprawić do smaku przyprawami.
  • Barszcz biały rozrobić w 1/2 szklanki zimnej wody i wlać do barszczu w garnku.
  • Gotować 10 minut. Zaprawić śmietanką, dodać chrzan.
  • Włożyć do zupy pokrojone na połówki jajka . posypać natką pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy