BARSZCZ BIAŁY

pyszny obiad w mig

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 191 głosów)

Składniki:

  • - biała kiełbasa
  • - 2 liście laurowe
  • - pieprz
  • - sól
  • - 3 ziarna ziela angielskiego
  • - 2 ząbki czosnku
  • - suszony grzybek
  • - majeranek
  • - torebka barszczu białego Winiary
  • - ewentualnie jajko na twardo

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1,2 litra wody zagotować, chwilę pogotować, dodać 2 liście laurowe, ziele angielskie, czosnek przeciśnięty przez praskę, suszony grzybek, sól i pieprz. Pogotować 20 minut na wolnym ogniu. W kubku zimnej wody rozmieszać torebkę gotowego barszczu białego i wlać do garnka. Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 5 minut. Potem doprawić majerankiem i zagotować.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy