BABKA MAJONEZOWA

Szybka i łatwa w przygotowaniu.

Dodany przez:

Babki

Czas przygotowania:
Porcje:
16 porcji
Ocena:

(średnia 3.71 z 14 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 mały majonez-ok.150 g
  • 1/2 szkl mąki pszennej
  • 1/2 szkl mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szkl cukru
  • olejek cytrynowy

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno. Na końcu ubijania dodać żółtka i cukier. Miksując dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia.Na końcu dodać olejek i majonez.Dokładnie wymieszać i wylać na wysmarowaną foremkę do babki. Można odlać troszeczkę ciasta -dodać do niego 1 łyżkę kakao i takie ciemne ciasto wylać na jasne i zrobić falę.Po upieczeniu ładnie wygląda. Piec 30-35 minut w temp.170 st.C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

Wskazówki

Sprawdź też nasz poradnik, jak zrobić lukier!

Wielkanoc deser ciasto majonez Babka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze