Wegańska babka cytrynowa

Przepis na wegańską babkę cytrynową jest bardzo prosty. To pyszne ciasto pasuje na każdą okazję, a posmakuje nie tylko weganom.

Dodany przez:

Wege przepisy

Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 500 g mąki
    200 ml mleka sojowego o smaku waniliowym
    200 g cukru
    1 opakowanie proszku do pieczenia
    200 g wegańskiej margaryny
    sok z 3 cytryn
    200 g cukru pudru

Przygotowanie

  1. Mąkę łączymy z cukrem, proszkiem do pieczenia i margaryną. Dolewamy mleko sojowe i sok z cytryny. Miksujemy do uzyskania kremowej masy. Ciasto wylewamy do natłuszczonej formy i pieczemy przez ok. godzinę w temp. 180 stopni. Wyciskamy sok z 2 pozostałych cytryn i łączymy go z lukrem. Gdy upieczone ciasto ostygnie, oblewamy je lukrem.

wege
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy