Wegańska babka cytrynowa

Przepis na wegańską babkę cytrynową jest bardzo prosty. To pyszne ciasto pasuje na każdą okazję, a posmakuje nie tylko weganom.

dodany przez: marlenas

Ocena:

(średnia 4.36 z 188 głosów)


Składniki:

  • 500 g mąki
    200 ml mleka sojowego o smaku waniliowym
    200 g cukru
    1 opakowanie proszku do pieczenia
    200 g wegańskiej margaryny
    sok z 3 cytryn
    200 g cukru pudru

Rodzaj diety:

Kroki przygotowania:

  • Mąkę łączymy z cukrem

  • proszkiem do pieczenia i margaryną. Dolewamy mleko sojowe i sok z cytryny. Miksujemy do uzyskania kremowej masy. Ciasto wylewamy do natłuszczonej formy i pieczemy przez ok. godzinę w temp. 180 stopni. Wyciskamy sok z 2 pozostałych cytryn i łączymy go z lukrem. Gdy upieczone ciasto ostygnie
  • oblewamy je lukrem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy