Kremówki
Labneh
Szybki obiad
Przepisy
Kuchnie świata
Smak i styl
Smak
Poradnik gotowania
Dobre rzeczy
Smaczne miejsca
Człowiek od kuchni
Kulturalnie kulinarnie
Przyjemności na weekend
Przy wspólnym stole
Filmy
Jestem wege
Dodaj przepis
Kremówki
Labneh
Szybki obiad
Przepisy
Kuchnie świata
Smak i styl
Smak
Poradnik gotowania
Dobre rzeczy
Smaczne miejsca
Człowiek od kuchni
Kulturalnie kulinarnie
Przyjemności na weekend
Przy wspólnym stole
Sklep
Kontakt
Filmy
Regulamin
Polityka prywatności
Jestem wege
Magazyny
Quizy
Moje zgody
Newsletter
Strona główna
Składniki
Nabiał
Maślanka
Składniki
Strona główna
Składniki
Nabiał
Maślanka
Polecane przepisy
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
30min.
Muffiny dyniowe to prosty i zdrowy deser, idealny na jesienne dni. Są idealnie miękkie i wilgotne w środku, a ich korzenny zapach skusi każdego. Taki wypiek to pyszny dodatek do kawy bądź herbaty, ale również prosty pomysł na efektowny imprezowy poczęstunek. To także świetna propozycja na...
mojegotowanie
Muffiny dyniowe
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
1godz. 10min.
Red velvet ciasto to zdecydowanie więcej niż tylko wypiek zabarwiony na intensywny czerwony kolor. Aksamitne ciasto w tym wyjątkowym torcie łączy w sobie nuty maślane i kakaowe z lekko kwaskowym posmakiem maślanki. Tort red velvet to amerykański klasyk wśród wypieków. Ze względu na swoją barwę...
mojegotowanie
Red velvet ciasto
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
50min.
Chłodnik litewski przygotowuje się na bazie młodych buraczków (botwiny) oraz maślanki i gęstej śmietany. Można je zastąpić również kefirem, jogurtem naturalnym lub zsiadłym mlekiem. Ważnym składnikiem chłodnika litewskiego jest również rzodkiewka, ogórki, jajka oraz szczypiorek. To zupa idealna w okresie...
mojegotowanie
Chłodnik litewski
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
1godz. 20min.
Tarta tatin z malinami i jeżynami to idealny deser na lato. To ciasto pochodzi z kuchni francuskiej, ale dzięki wybornemu smakowi i ciekawej formie zdobyło już popularność na całym świecie. Tarta odwrócona do góry nogami od razu przyciąga uwagę i zachwyca każdego już od pierwszego kęsa....
mojegotowanie
Tarta tatin (z malinami i jeżynami)
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
30min.
Muffinki jagodowe to połączenie pysznego smaku, prostoty oraz szybkości wykonania i zdrowych składników. Ten przepis wychodzi każdemu i poradzą sobie z nim nawet najmłodsi, dlatego jest świetnym pomysłem na wspólne gotowanie z dziećmi. Jak zrobić domowe muffinki? Zobaczcie nasz sprawdzony przepis i...
mojegotowanie
Muffinki jagodowe
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
30min.
Chłodnik z botwiny jest jedną z popularniejszych zup w sezonie letnim. Dzięki świeżym warzywom i schłodzonej maślance orzeźwia i pysznie smakuje. Warto podać go ze sporą ilością zieleniny i z białym serem. Takie proste danie z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Ta lekka zupa znana jest w kuchni polskiej...
mojegotowanie
Chłodnik z botwiny – prosty i pyszny
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15min.
Proziaki to podkarpacki przysmak, który tradycyjnie przygotowuje się na blasze. Ważnym składnikiem w przepisie na proziaki jest kefir, który można zastąpić maślanką lub zsiadłym mlekiem. Obecnie proziaki przygotowuje się na patelni bez dodatku tłuszczu. Stanowią one pyszną i pożywną przekąskę, która...
Kulinarna Ania
Proziaki
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10min.
Koktajl malinowy, zdrowy, nie za słodki, orzeźwiający, a w dodatku błyskawiczny w przygotowaniu. Zobacz, jak zrobić koktajl malinowy na bazie maślanki.
mojegotowanie
Koktajl malinowy
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
3godz.
Najlepszy chleb na maślance - wyrośnięty, puszysty i prosty do przygotowania. Dlaczego warto zrobić chleb z maślanką? To naturalnie pyszne domowe pieczywo. Jego przygotowanie jest proste, a smak naprawdę zachwyca. Takie pieczywo smakuje jeszcze lepiej niż to kupne w sklepie, a oprócz tego mamy pewność...
mojegotowanie
Chleb na maślance
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
40min.
Racuchy na maślance to przepis na śniadanie lub słodki podwieczorek. Przepis jest zaskakująco prosty, a składniki potrzebne do jego wykonania ogólnodostępne i tanie. Maślanka sprawi, że racuchy będą delikatne i puszyste, a do ich przygotowania nie są potrzebne drożdże. Racuchy na maślance idealnie smakują...
Kulinarna Ania
Racuchy na maślance
1
2
3
4
Następna
>
>>
Na zimowe wieczory
Zupa na rozgrzanie - TOP 5 przepisów
Jak zrobić grzańca w domu? 3 przepisy na rozgrzewające napoje
Zimowa herbata na 3 sposoby - pysznie rozgrzeje
Polub nas
Quizy
Jaka zupa pasuje do twojej osobowości?
Jaki rodzaj kuchni pasuje do ciebie najbardziej?
Jaki smak pasuje do twojego charakteru?
Magazyn