Sałatka tort pieczarkowy

Sałatka tort pieczarkowy to kolejny przykład sałatki warstwowej. Filet z kurczaka w przyprawie gyros zasmakuje każdemu mięsożercy. Sałatkowy tort pieczarkowy sprawdzi na przyjęciach rodzinnych.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 178 głosów)

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
  • przyprawa gyros
  • olej
  • 4 jajka
  • 3–4 ziemniaki
  • 3–4 marchewki
  • koperek
  • szczypiorek
  • strąk czerwonej papryki
  • słoik pieczarek
  • mały słoik majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 100 g startego żółtego sera

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Sałatka tort pieczarkowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso oprószamy przyprawą gyros. Smażymy na oleju. Jajka i ziemniaki gotujemy. Jajka, ziemniaki i marchewki ścieramy osobno na tarce o dużych oczkach.
  • Koperek i szczypiorek drobno siekamy. Paprykę i filet kroimy w małą kostkę.
  • Dno i boki tortownicy wykładamy folią. Następnie wykładamy kolejno: osączone pieczarki (kapeluszami do dna), szczypiorek, koperek, marchewkę, 1/4 majonezu, kartofle (posypane solą i pieprzem), 1/4 majonezu, paprykę, mięso, 1/4 majonezu, jajka, resztę majonezu i ser.
  • Sałatkę wstawiamy na 8 godz. do lodówki. Wykładamy na talerz, odwracając tortownicę do góry dnem.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 4/2018.

Porady

Zobacz także: sałatka warstwowa w słoiku

 

 

 

 



 


 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy