ZIEMNIAKI PO CABAŃSKU

Bardzo smaczne i sycące.

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 60 dag. ziemniaków
  • 3 cebule
  • 20 dag. pieczarek
  • 20 dag. boczku
  • 20 dag. kiełbasy
  • natka pietruszki
  • kilka liści kapusty
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • wegeta

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i cebulę pokroić w grubsze plastry. Pieczarki, boczek, kiełbasę w paseczki.Żaroodporne naczynie wyścielić liśćmi kapusty, boczek wyłożyć przy brzegach naczynia, każdą warstwę posypać przyprawami i natką, przykryć i piec w 180stopniach, aż wszystko będzie miękkie.Jak ktoś lubi to na wierzch można posypać żółty ser.
obiad pieczarki cebula ziemniaki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze