Uszka z kapusta i grzybami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Uszka z grzybami
Grzyby ugotować i drobno je pokroić. Cebulę drobniutko pokroić i podsmażyć. Kapustę gotować aż będzie miękka. Następnie wycisnąć sok
i drobno ją pokroić. Grzyby kapustę i cebulę połączyć i razem podsmażyć z liśćmi laurowymi i doprawić. Przed nałozeniem farszu liscie usunąć.
Składniki na ciasto zagnieść
aby było sprężyste. Cienko rozwałkowac jak na pierogi i pokroic na kwadraty o bokach o ok. 5-6 cm. Na każdy kwadrat nałożyc łyżeczkę farszu i złożyć na trójkąt. Następnie jednakowe boki trójkąta złożyć do siebie
a trzeci bok lekko odgiąć do tyłu.
Uszka z grzybami gotować w osolonej wodzie aż do wypłynięcia na powierzchnię.
Komentarze