Zupa z Zielonej Fasolki Szparagowej

Propozycja na zdrowy i niskokaloryczny obiad, zielona, lekka i pachnąca

Dodany przez:

Zupa z Zielonej Fasolki Szparagowej

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.43 z 7 głosów)

Składniki

  • 1 Kg. Zielonej fasolki szparagowej (Dulcina)
  • 1 Średnia marchewka
  • 1 Korzeń pietruszki
  • 1 Kawałek selera
  • 1 Por
  • 2 Gałązki cząbru ( 2 x 5 cm )
  • 1 Pęczek koperku
  • 1 Pęczek natki pietruszki
  • 3 Łyżki vegety
  • 2 Łyżki masła
  • 2 Łyżki mąki pszennej
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Przygotowanie

  1. ► Obraną marchewkę, pietruszkę, seler i por zalać wodą dodać gałąski cząbru, vegetę i gotować na półmiękko. Wyjąć ugotowane warzywa, pokroić w średniej wielkośći kostkę i z powrotem włożyć do wywaru.
  2. ► Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, pokroić w niewielkie ( 3cm. ) kawałki i dodać do wywaru z warzyw / gotować aż fasolka będzie miękka /.
  3. ► Z mąki i masła zrobić lekką zasmażkę i dodać do zupy / mieszając zagotowć /.
  4. ► Na końiec dodać posiekaną natkę pietruszki z koperkiem. Jak poczeba doprawić solą i pieprzem
vegeta zupa fasolka szparagowa włoszczyzna cząber koperk
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze