Wegetariańskie leczo z cukinii
Wegetariańskie leczo z cukinii - Przepis na Wegetariańskie leczo z cukiniiLeczo z cukinią jest bardzo lubiane i choć zwykle występuje w wersji z kiełbasą, można ją wyeliminować i przyrządzić wersję wegetariańską.

fot. Shutterstock
leczo
- Czas przygotowania:
- 30 min.
- Dla ilu osób:
- dla 4 osób
(średnia 4.56 z 169 głosów)
Kroki wykonania:
1.Paprykę pokrój w kawałki, cebulę w piórka – wrzuć na rozgrzaną oliwę i podsmażaj, aż zaczną mięknąć. Dodaj czosnek posiekany w plasterki.
Po chwili dorzuć pokrojoną w kostkę cukinię. Pomidory sparz i obierz, a następnie pokrój na kawałki i dorzuć do reszty warzyw.
Duś, aż pomidory się rozpadną, tworząc sos, a pozostałe warzywa będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem oraz mieloną papryką.
Porady
To połączenie warzyw jest bardzo wdzięczne – można je przyprawiać na wiele sposobów. Leczo będzie świetne, jeśli dodasz tymianek, majeranek lub rozmaryn. Leczo ma mnóstwo pysznego sosu, który można zebrać pieczywem - pycha!
Podobne przepisy

Leczo z cukinii i papryki, z obowiązkowym dodatkiem kiełbasy. Całość pikantna, ale to zależy jakie mięso i dodatki wybierzemy. Leczo z cukinii podajemy na obiad lub pasteryzujemy w słoikach.
Leczo z cukinii i papryki

Leczo wegetariańskie

Wegetariańskie leczo to smaczna alternatywa dla węgierskiej potrawy jednogarnkowej. Proste w wykonaniu, jest równie pikantne i aromatyczne co oryginalna potrawa.
Wegetariańskie leczo z cukinią i wędzonym tofu

Mini pizze z cukinii wegetariańskie

Leczo z kabaczka

leczo na lekki obiadek latem sprawdzi się idealnie
Leczo z patisona, cukinii, szpinaku i papryki

Klasyczny pomysł na przyjęcie w wersji wegetariańskiej.
Koreczki wegetariańskie

Domowy ketchup z cukinii – ten przetwór zaskoczy was smakiem! To pyszny sposób na nadmiar cukinii i smakowity sos w kuchni. Ketchup z cukinii najlepiej doprawić odrobiną pikantnej papryki - będzie pyszny! Możemy dodawać go do mięs lub pieczonych warzyw. To po prostu bardzo uniwersalny dodatek. Sprawdź przepis na ketchup z cukinii!