Fasolka w marynacie

Kolorowa fasolka szparagowa w marynacie to idealny dodatek, który warto mieć w domowej spiżarni. Dodajemy zarówno do sałatek, jak i dań obiadowych. Smakuje wyśmienicie! Uwaga - w przepisie używamy 1 ziarno cząbru i świeży kwiat kopru - to nada wyjątkowego smaku fasolce w marynacie!

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

Przetwory

Czas przygotowania:
25min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Poziom trudności: Średni
Ocena:

(średnia 4.54 z 168 głosów)


Fasolka w marynacie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.

    Młode strąki fasolki myjemy, obcinamy końce, obgotowujemy przez 3 min w lekko osolonym wrzątku.; Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paseczki.; Fasolkę odcedzamy i układamy w wyparzonych słoikach.; Do każdego wkładamy po 2–3 paseczki papryki, szczyptę cząbru, ząbek czosnku i kawałek kopru.; Wodę doprowadzamy do wrzenia z łyżka soli, cukrem i kwaskiem cytrynowym.; Gorącą zalewą zalewamy fasolkę w słoikach, zamykamy i pasteryzujemy ok. 25 min.

Porady

Zobacz też: Fasolka szparagowa z masłem i ziołami

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy