Zupa kalafiorowa z serkiem topionym

Trochę inna zupa kalafiorowa,ale bardzo smaczna.

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 7 osób
Ocena:

(średnia 4.58 z 199 głosów)

Składniki:

  • 40 dkg mięsa z kurczaka
  • ziemniaki 4 szt
  • kalafior 1 szt mały
  • włoszczyzna bez kapusty
  • masło 1 czubata łyżka
  • koper posiekany 1 łyżka
  • ser topiony 2 szt
  • sól

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Włoszczyznę pokroić w słupki, pora w plasterki, zalać 2 litrami wody , dodać masło przyprawy, gotować 20 min. Po tym czasie dodać kalafiora, podzielonego na różyczki,gotować do miękkości. Pod koniec dodawać rozdrobniony serek,rozdrobnione mięso z kurczaka,(może być z rosołu)ciągle mieszając, posypać zupę koperkiem. Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy