Zupa Kalafiorowa z koperkiem

kalafiorowa na skrzydełkach

dodany przez: IwaG2

Zupy

Czas przygotowania:
1godz. 30min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 187 głosów)


Składniki:

  • 40 dag skrzydłek z kurczka
  • mały kalafior (ok. 60 dag)
  • marchewki (ok.15 dag)
  • 0,5 pęczka koperku
  • 150 ml śmietany 18%
  • 3 litry wody
  • sól do smaku
  • vegeta
  • 2 kostki rosołowe warzywne
  • 5 ziemniaków

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Skrzydełka kurze oczyszczamy, myjemy , zalewamy w garnku 3 litrami wody i gotujemy ok. 40 minut. Marchewkę obieramy, płuczemy i ścieramy na tartce o grubych oczkach, ziemniaki drobno kroimy. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki . Warzywa przekładamy do garnka ze skrzydłkami i gotujemy ok. 20 minut. Solimy do smaku dodajemy kostki i vegetę. Trzymamy na ogniu jeszcze ok. 5 minut. Wyjmujemy skrzydło, oddzielamy mięso od kości, kroimy na małe kawałki i wrzucamy ponownie do zupy, zagotowujemy. Dajemy śmietanę i zagotowujemy zestawiamy z ognia posypujemy koperkiem i podajemy. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy