Szarlotka z kruszonką

Prosta szarlotka z kruszonką przygotowana z .... kruszonki! Ciasto jest kruche, proste, pyszne. Nie robimy klasycznego spodu, a wykorzystujemy kruszonkę.

dodany przez: Kulinarna Hania

ciasto z jabłkami szarlotka Desery kruszonka

Czas przygotowania:
60min.
Ocena:

(średnia 4.05 z 367 głosów)


Składniki:

  • mąka 45 dkg
  • proszek do pieczenia 15 g
  • jajka 2 szt
  • cukier 10 dkg
  • masło 15 dkg
  • jabłka 1,5 kg
  • cynamon

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. dodać cukier i cynamon, wymieszać . Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać, dodać jajka, cukier i masło, wszystko razem zmieszać i pokruszyć w palcach ( jak na kruszonkę ).
  • Okrągła tortownicę natłuścić i wysypać bułką tartą, wysypać połowę kruszonki i docisnąć, wyłożyć wcześniej przygotowane jabłka i wysypać resztę kruszonki. Piec 45 minut w 200 stopni C po upieczeniu szarlotkę z kruszonką z kruszonki można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Podobne przepisy