Szarlotka z kruszonka

Prosta szarlotka z kruszonką przygotowana z .... kruszonki! Ciasto jest kruche, proste, pyszne. Nie robimy klasycznego spodu, a wykorzystujemy kruszonkę.

Dodany przez:

Szarlotka z kruszonki

Jabłeczniki i szarlotki

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 3.58 z 175 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • mąka 45 dkg
  • proszek do pieczenia 15 g
  • jajka 2 szt
  • cukier 10 dkg
  • masło 15 dkg
  • jabłka 1,5 kg
  • cynamon

Przygotowanie

  1. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. dodać cukier i cynamon, wymieszać . Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać, dodać jajka, cukier i masło, wszystko razem zmieszać i pokruszyć w palcach ( jak na kruszonkę ).
  2. Blaszkę natłuścić i wysypać bułką tartą, wysypać połowę kruszonki i docisnąć, wyłożyć wcześniej przygotowane jabłka i wysypać resztę kruszonki. Piec 45 minut w 200 stopni C po upieczeniu szarlotkę z kruszonką z kruszonki posypać cukrem pudrem.
owoce deser dla dzieci jabłka Szarlotka kruszonka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze