REKLAMA

Szarlotka z budyniem

Nowoczesna szarlotka z budyniem, dobra na każdy dzień gorąco polecam !!!

dodany przez: Klaudyna klaudyna

Ciasta ciasto z jabłkami Desery Przekąski

Czas przygotowania:
60min.
Ocena:

(średnia 4.47 z 159 głosów)


Składniki:

  • 3 szklanki mąki
  • 1 kostka masła lub margaryny
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 budynie waniliowe
  • 3 szklanki mleka
  • 1,5 kg winnych jabłek
  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Przygotowanie:
  • Mąkę, proszek do pieczenia, jaja, cukier, cukier waniliowy, masło lub margarynę połączyć. Szybko zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę. Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Ugotować budyń ( z 3 szklanek mleka). Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blaszkę. Ułożyć jabłka. Zalać gorącym budyniem. Przykryć pozostałym ciastem. Piec około 45 minut. Na koniec po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy