Sos pietruszkowy

Pyszny sos.Podawać do gorących dań półmięsnych.

Sosy

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.48 z 153 głosów)

Składniki:

  • 2 szklanki wywaru z samej włoszczyzny lub z dodatkiem chudego mięsa
  • pół łyżki margaryny
  • 1 łyżka mąki
  • pół szklanki śmietany
  • 2-3 łyżki umytej, posiekanej zielonej pietruszki
  • sól, pieprz, cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Zagotować wywar z włoszczyzny lub wywar z włoszczyzny i mięsa.Śmietanę rozmieszać z mąką.Zawiesinę z mąki i śmietany włożyć do wywaru, doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku, zagotować, dodać świeżą margarynę i drobno posiekaną pietruszkę.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy