REKLAMA

Samosy z mięsem i groszkiem zielonym.

Zarobić i zagnieść ciasto na pierożki,rozwałkować.Składniki na farsz podsmażyć.Nadziewać i smażyć

dodany przez: jan

Ciasta Pierogi Przekąski

Czas przygotowania:
60min.
Kalorie:
300 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 153 głosów)


Składniki:

  • Ciasto:
  • 500g.mąki,
  • 25 g.masła,
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka soli,
  • olej do smażenia.
  • Farsz:
  • 600 g.mielonego mięsa(gotowego),
  • 200 g.groszku zielonego,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 25 dag.masła,
  • 2 łyżeczki kolendry,
  • łyżeczka kminku,
  • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku,
  • łyżeczka proszku,
  • 1/2 łyżeczki curry,
  • 1/2 łyżeczki chilli,
  • 1/2 łyżeczki cynamonu,
  • sól.

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • 1.Posiekaną cebulę i czosnek zrumienić na maśle.Dodać mięso,groszek i przyprawy.Smażyć 5 min.
  • 2.Farsz podlać wodą i dusić pod przykryciem 10 min.Posolić i ostudzić.
  • 3.Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto.Rozwałkować,wycinać placki o średnicy 15 cm.Ka-
  • -żdy przekroić na pół,nałożyć farsz i sklejać brzegi.
  • 4.Smażyć pierożki w głębokim oleju,aż będą złociste i chrupkie.Osączyć z tłuszczu i podawać z sosami
  • np.pomidorowym lub chilli.

Kalorie: 300

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy