Rogaliki serowe

Super rogaliki smakują jak francuskie bez cukru

Dodany przez:

Rogaliki serowe

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Kalorie:
30 kcal
Porcje:
24 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • trzy główne składniki w równych proporcjach ja biorę
  • 25 dkg twarogu
  • 25 dkg masła lub kasi
  • 25 dkg mąki tortowej
  • 2 szt. jabłka w zależności jakie duże

Przygotowanie

  1. Twarog kruszę do twarogu dodaję mąkę i tłuszcz zimny z lodówki zagniatam szybko ciasto formuję kulę .Zawijam w folie spożywczą i wkladam do lodówki na min. 45 min.W tym czasie obieram i kroję jabłka na niewielkie kawalki żeby zmiescic w rogaliku.Następnie wałkuję ciasto podzielone na 3 części na na ok.1cm ,przykładam talerz płytki duży taki od drugiego dania obrysowywuje koło , które dzielę na 8 części W każdy rogalik wkładam kawwałek jabłka układam na blaszce wyłożonej papierem i wkładam do nagrzanego piekarnika do ok.180 stopni z termoobiegiem piekę ok.20 min aż się zrumienią.Po upieczeniu posypuję obficie cukrem pudrem można też lukrowac.Pycha zwłaszcza ciepłe polecam nie dużo pracy
deser mąka twaróg tłuszcz
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze