Rogaliki serowe

Super rogaliki smakują jak francuskie bez cukru

Desery

Czas przygotowania:
70 min.
Kalorie:
30 kcal
Ocena:

(średnia 4.59 z 147 głosów)

Składniki:

  • trzy główne składniki w równych proporcjach ja biorę
  • 25 dkg twarogu
  • 25 dkg masła lub kasi
  • 25 dkg mąki tortowej
  • 2 szt. jabłka w zależności jakie duże

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Twarog kruszę do twarogu dodaję mąkę i tłuszcz zimny z lodówki zagniatam szybko ciasto formuję kulę .Zawijam w folie spożywczą i wkladam do lodówki na min. 45 min.W tym czasie obieram i kroję jabłka na niewielkie kawalki żeby zmiescic w rogaliku.Następnie wałkuję ciasto podzielone na 3 części na na ok.1cm ,przykładam talerz płytki duży taki od drugiego dania obrysowywuje koło , które dzielę na 8 części W każdy rogalik wkładam kawwałek jabłka układam na blaszce wyłożonej papierem i wkładam do nagrzanego piekarnika do ok.180 stopni z termoobiegiem piekę ok.20 min aż się zrumienią.Po upieczeniu posypuję obficie cukrem pudrem można też lukrowac.Pycha zwłaszcza ciepłe polecam nie dużo pracy

Kalorie: 30

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: