POMARAŃCZOWY DŻEM Z CUKINII

Fantastyczny dżem, niepowtarzalny smak. Idealny do kanapek, naleśników i innych potraw wedle uznania

chlebDeserygalaretkiPierogiPrzetworydżemyNaleśnikiPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.5 z 170 głosów)

Składniki:

  • 5 kg cukinii
  • 1 kg cukru
  • 4 galaretki pomarańczowe
  • 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 1 olejek pomarańczowy

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Cukinię obrać, połowę pokroić w kostkę a drugą połowę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, smażyć aż do zgęstnienia. Pod koniec dodać cukier, olejek, galaretkę i skórkę pomarańczową. Smażyć jeszcze przez pół godziny. Nakładać gorący do słoików, szybko zakręcić i gotowe.
  • SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy