Pierś kurczaka z pieczarkami pod serkiem

Idealny sposób na odmienienie standardowego kotleta z piersi kurczaka. Danie pyszne i delikatne.

Dodany przez:

Pierś kurczaka z pieczarkami pod serkiem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 10 pieczarek
  • 1 cebula
  • przecier pomidorowy
  • 1 serek granulowany
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • oregano

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w cienkie półksiężyce. Wszystko dokładnie podsmażyć, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.
  2. Piersi rozciąć i rozbić. Posolić, popieprzyć i posypać delikatnie ostrą i słodką papryką. Podsmażyć na patelni z jednej strony następnie ułożyć na blaszce niedosmażoną stroną do blaszki.
  3. Każdy kawałek piersi posmarować przecierem pomidorowym i przyprawić oregano. Na to położyć pieczarki i odsączony serek granulowany. Przyprawić solą i papryką słodką lub ostrą wg uznania.
  4. Piekarnik nagrzać do 180*C i wsadzić mięso na 15-20 minut (do rozpuszczenia się serka).
ser mięso obiad pieczarki pierś
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze