Pierś kurczaka nadziewana warzywami

Przepis na pierś kurczaka nadziewaną warzywami

dania mięsne

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
260.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 179 głosów)

Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 3–4 łodygi selera naciowego
  • cebula
  • 1/2 czerstwej kajzerki
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 3 cukinie
  • 2 strąki czerwonej papryki
  • 4 dymki ze szczypiorem
  • łyżka oleju
  • gałązki świeżego tymianku

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • W  każdym  filecie  naciąć  długim  nożem  kieszonkę.  Seler  naciowy obrać z włókien i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać.
  • Kajzerkę pokroić w kostkę. Masło rozgrzać na patelni, dodać warzywa oraz bułkę i podsmażyć na złotobrązowy kolor. Przyprawić solą i pieprzem. Cukinie umyć i oczyścić, pokroić na plasterki.
  • Paprykę podzielić na ćwiartki, usunąć pestki, umyć. Dymki oczyścić i odciąć najgrubszy szczypior. Filety nafaszerować mieszanką warzyw z bułką. Ułożyć na  blasze  lub  grillu  wraz  z  przygotowanymi  warzywami  i  skropić wszystko olejem, posypać tymiankiem.
  • Piec ok. 20 min, co jakiś czas obracając. Przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 260.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy