Pieczone jabłko z miodem i cynamonem

Pyszna, szybka i lekka przekąska...

DeseryPrzekąski

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 180 głosów)

Składniki:

  • 4 jabłka
  • 4 łyżki miodu
  • cynamon

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Piekarnik nagrzać do 175 stopni.
  • Jabłka umyć, przekroić na pół i wyciąć pestki. Obsypać cynamonem i delikatnie wetrzeć go w jabłka.
  • Jabłka ułożyć na blasze na folii aluminiowej i piec ok. 15 minut (aż jabłko zmięknie i zacznie wydzielać sok) na termoobiegu.
  • Układać po dwie połówki na talerzu, w miejsce pestek wlać po łyżce miodu. Talerz można obsypać cynamonem do dekoracji.
  • Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: