Pasta do pieczywa

Pasta do pieczywa

SosyPastypasty do chleba

Czas przygotowania:
35 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 198 głosów)

Składniki:

  • 50 dag dyni hokkaido
  • szalotka
  • 3 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • kurkuma
  • curry
  • sok z cytryny
  • lubczyk
  • garść obranych pestek dyni
  • olej z pestek dyni

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Przepis na - Pasta do pieczywa
  • Dynię obieramy, kroimy na kawałki. Drobno posiekaną szalotkę podsmażamy na łyżce masła, dodajemy dynię i dusimy do miękkości. Doprawiamy posiekanym czosnkiem, solą, świeżo mielonym pieprzem, papryką, kurkumą i curry. Dodajemy sok z cytryny i posiekany lubczyk. Miksujemy, dokładamy resztę masła i uprażone na suchej patelni pestki. Pastę podajemy do bagietki, skropioną olejem z pestek dyni.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy