Pascha serowa z owocami

Pascha wielkanocna to pyszny deser nawet dla najbardziej wybrednych

Desery

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 143 głosów)

Składniki:

  • 40 dag twarogu homogenizowanego
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 4 łyżki żelatyny
  • po 5 dag kandyzowanych wiśni, suszonych moreli i migdałów

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Twaróg zmiksować z jogurtem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Żelatynę zalać 8 łyżkami zimnej wody i odstawić. Kiedy napęcznieje wstawić do naczynia z wrzątkiem i podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Żelatynę ostudzić. Migdały zalać wrzątkiem obrać ze skórki i pokroić. Morele oraz wiśnie pokroić. Połączyć żelatynę z masą, dodać bakalie a część z nich pozostawić do dekoracji. Masę przełożyć do foremki i wstawić do lodówki do stężenia. wyjąć i udekorować.
  • zdjęcie zaczerpnięte z bardzo starego czasopisma ze względu na problemy techniczne.

Porady

Sprawdź też nasz poradnik: pascha wielkanocna na 6 sposobów!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy