Wegańska pascha wielkanocna z migdałów bez jajek i laktozy

Przepis na wegańską paschę to świetna alternatywa dla wegan. Tradycyjne wielkanocne danie w roślinnej wersji posmakuje nie tylko roślinożercom!

pascha

Ocena:

(średnia 4.45 z 190 głosów)

Składniki:

  • 2 szklanki zmielonych migdałów
    1 szklanka śmietanki kokosowej (gęsta część mleka kokosowego)
    3 łyżki syropu z agawy
    1 łyżka tahini
    1/2 łyżeczki suszonej wanilii
    opcjonalnie: garść orzechów włoskich

  • garść suszonej żurawiny
  • garść orzechów laskowych i garść rodzynek

Okazje:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Migdały blendujemy ze śmietanką kokosową

  • wanilią
  • syropem i tahini. Dodajemy bakalie. Miskę wykładamy gazą i przekładamy do niej naszą paschę. Wstawiamy na noc do lodówki. Przed podaniem przekładamy paschę na talerz i zdejmujemy gazę.

Porady

Sprawdź też nasz poradnik: pascha wielkanocna na 6 sposobów!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy