Karkówka w majeranku

wymoczona i pachnąca karkówka

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • karkówka
  • jajka
  • majeranek
  • Sól
  • pieprz
  • bułka tarta

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy na kotlety, lekko rozbijamy.
  2. Jajka (dałam 2) rozmącić, dodać majeranek, wymieszać.
  3. Kotlety soliłam/pieprzyłam i zanurzałam w jajku.
  4. Następnie wstawiłam do lodówki. Po leżakowaniu, obtaczałam w tartej bułce i smażyłam na tłuszczyku.

Wskazówki

Zobacz też: karkówka pieczona z warzywami

mięso obiad kotlety karkówka majeranek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze