Karkówka w majeranku

wymoczona i pachnąca karkówka

kotletydania mięsne

Czas przygotowania:
1440 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 197 głosów)

Składniki:

  • karkówka
  • jajka
  • majeranek
  • Sól
  • pieprz
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso kroimy na kotlety, lekko rozbijamy.
  • Jajka (dałam 2) rozmącić, dodać majeranek, wymieszać.
  • Kotlety soliłam/pieprzyłam i zanurzałam w jajku.
  • Następnie wstawiłam do lodówki. Po leżakowaniu, obtaczałam w tartej bułce i smażyłam na tłuszczyku.

Porady

Zobacz też: karkówka pieczona z warzywami

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy