Karczek na grilla w marynacie

Smaczne i soczyste mięsko.

Dodany przez:

Karczek na grilla w marynacie

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 4 głosów)

Składniki

  • karczek wieprzowy 1,5 kg
  • majeranek 2 łyżki kopiaste
  • czosnek 3 ząbki
  • na marynatę
  • olej ok 8 łyżek
  • ketchup 10 łyżek
  • sos sojowy ok 4 łyżeczki
  • sok z cytryny 2-3 łyżeczki
  • vegeta do smaku

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na plastry. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do mięsa i mieszamy. Oprószamy majerankiem i mieszamy raz jeszcze.
  2. Składniki marynaty mieszamy i na chwilę odstawiamy, a później dodajemy do mięsa. Mięso obtaczamy w marynacie i odstawiamy do lodówki (można nawet na noc).
  3. Mięso grillujemy na tackach (jeśli zostało po wyjęciu mięsa marynaty można posmarować nią grillujące się mięso).
mięso obiad przekąska kolacja marynata karczek wieprzowy czosnek ketchup
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze