Kapusta z grochem i grzybami

Pachnie świętami, uwielbiam ją przez cały rok

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 191 głosów)

Składniki:

  • 1/2 kg kapusty kwaszonej
  • 3-4 suszone grzybki
  • szklanka grochu
  • sól i pieprz
  • majeranek

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1.Groch namoczyć na noc po czym ugotować go w tej samej wodzie dodając sól.
  • 2.Umyte i namoczone wcześniej grzyby zagotować, odcedzić.Wywar zachować.
  • 3.Kapustę posiekać, zalać wywarem z grzybów, dodać pokrojone grzybki, gotować na małym ogniu.
  • 4.Gdy kapusta i groch będą miękkie połączyć je ze sobą, wymieszać i jeszcze chwilkę razem podgotować. Dodać majeranek.Doprawić solą i pieprzem.
  • 5.Podawać z zeszkloną na masełku cebulą i świeżym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy