Dynia marynowana.

Dobra jako samodzielna przekąska i jak dodatek do deserów lub dań mięsnych.

Dodany przez:

Dynia marynowana.

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.43 z 7 głosów)

Składniki

  • * 2 kg dyni obranej
  • * 0,5 kg cukru
  • * 1 szklanka octu 10 %
  • * 1 szklanka wody
  • * kilkanaście gożdzików

Przygotowanie

  1. Dynię pokroić w kostkę.Cukier wymieszać z wodą i octem-zagotować.Wsypać dynię i utrzymywać w stanie wrzenia 15 minut.Dodać gożdziki i ponownie zagotować.Przełożyć do słoików i zamknąć.Nie trzeba już pasteryzować.
dynia przetwory przekąska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy