Syrop z dyni

Syrop z dyni to nieoczywisty sposób na wykorzystanie nadmiaru tego warzywa. A przy tym doskonale smakuje i świetnie rozgrzewa, dzięki dodatkowy cynamonu, goździków i imbiru. Ma wszechstronne zastosowanie, można dodawać go do kawy z mlekiem, koktajli mlecznych, polewać nim ciasta, lody, desery i naleśniki. Syrop z dyni może zastąpić też puree dyniowe w pumpkin spice latte.

dodany przez: Anna Glover

syropy

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
35 kcal
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Syrop z dyni - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.

    Przygotowanie: do garnka dodajemy wszystkie składniki do garnka ze 125 ml wody i gotujemy na średnim ogniu przez 5-10 minut, aż cukier się rozpuści i powstanie rzadki syrop.

  • 2.

    Przechowywanie: syrop z dyni zdejmujemy z ognia i zostawiamy do ostygnięcia. Przelewamy syrop do wysterylizowanej butelki lub słoika. W lodówce wytrzyma do dwóch tygodni.

    Źródło: serwis partnerski BBCgoodfood.com, https://www.bbcgoodfood.com/recipes/pumpkin-spice-syrup

Kalorie: 35

Węglowodany: 9

Błonnik: 0.1

Cukier: 8

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy