Barszcz chrzanowy

Pyszny, w miare szybki barszczyk . Bardzo rozgrzewa i smakuje kazdemu . Polecam

Zupybarszczdania mięsnePrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
95.00 kcal
Ocena:

(średnia 4.48 z 150 głosów)

Składniki:

  • 2 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • mała cebula
  • 3 spore łyżeczki chrzanu ze słoika
  • 100 ml śmietany 18%
  • 1 pętko białej kiełbasy
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 1 łyżka maki
  • natka pietruszki
  • ząbek czosnku
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • pieprz, majeranek
  • kostka rosołowa
  • tłuszcz do smażenia

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • cebulę posiekać, boczek pokroić w słupki, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu
  • warzywa obrać, ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę w talarki, seler w kostkę
  • warzywa wraz z kiełbasą białą zalać wodą wrzucić kostkę rosołową, ziele angielskie, liście laurowe, ząbek czosnku, zagotować
  • wyciągnąć kiełbasę, pokroić w talarki i wrzucić do zupy
  • gotować, aż ziemniaki bedą miękkie
  • śmietane rozprowadzić z kilkoma łyżkami zupy i wlać do garnka
  • mąkę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do zupy, zagotować
  • następnie dodać chrzan, majeranek i pieprz do smaku
  • Podawać z gotowanym jajkiem i pieczywem. Zupa ma delikatny chrzanowy smak. Smacznego.

Kalorie: 95.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 40 min.
BARSZCZ BIAŁY
pyszny obiad w mig

ewasng2

BARSZCZ BIAŁY