Zupa kalafiorowa

zupa

Dodany przez: ANECIK1980

Zupa kalafiorowa

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.6 z 25 głosów)

Składniki

  • 1 kalafior
  • 50 dag szpondra
  • 6 średnich ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 2,5 litra wody
  • 1 śmietana 18 %
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz
  • koperek

Przygotowanie

  1. Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem listka i ziela angielskiego około 20 minut. Kalafiora dzielimy na różyczki i moczymy w słonej wodzie. Wywar przecedzamy, dodajemy marchewkę pokrojona w kostke, pietruszkę, ziemniaki w kostkę, umyte różyczki kalafiora i gotujemy do miękkosci mięsa i warzyw.
  2. Mąkę rozrabiamy w małej ilosci wody, wlewamy do zupy, dodajemy smietanę. Doprawiamy solą, pieprzem. Wsypujemy spora ilośc koperku.
obiad zupa kalafior ziemniaki śmietana koperek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze