Marynowana karkówka z grilla

Świetnie komponuje się z sałatką ze świeżych warzyw.

Dodany przez: smakuś

Marynowana karkówka z grilla

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 6 kotletów z karkówki,
  • 100ml czerwonego wytrawnego wina,
  • cebula,
  • 4 łyżki oliwy,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz,
  • 3 łyżeczki ziół prowansalskich,
  • łyżeczka ostrej papryki.

Przygotowanie

  1. Kotlety lekko rozbić. Wszystkie składniki marynaty zmieszać, dodać posiekany czosnek oraz cebulę. Kotlety zalać marynatą i odstawić na 2 godz. do lodówki. Ułożyć na blasze i piec ok. godz w 180st. W połowie pieczenia obrócić mięso na drugą stronę i ponownie posmarować marynatą. Jeszcze lepiej smakują z grilla. Na grillu pieczemy je ok. 30 min.
mięso obiad karkówka czerwone wino
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

 

Komentarze