olej

10 kolekcji przepisów

9873 przepisów

Przepisy w kolekcji olej

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 15 min.
Racuchy z jabłkami bez drożdży

Racuchy bez drożdży to szybkie, smaczne i tanie danie dla całej rodziny! Najczęściej szybkie racuchy to placki z proszkiem do pieczenia i dodatkiem jabłek. Proszek do pieczenia właśnie składnik, którym łatwo zastąpimy drożdże, a uzyskamy podobny efekt wizualny - puszyste racuchy. Smak też będzie idealny! Taki tani przepis na racuchy na proszku to ratunkowa opcja na każdy dzień i posiłek dla całej rodziny. Łączymy składniki, nie czekamy, aż ciasto urośnie jak w przypadku przepisu na racuchy drożdżowe, tylko partiami smażymy racuchy bez drożdży i podajemy na gorąco - takie są najsmaczniejsze.  Poniższa propozycja to przepis na racuchy z jabłkami bez drożdży, ale w sezonie możecie wykorzystać też inne owoce - najlepsze takie, które nie puszczą wody, aby szybkie racuchy udały się idealnie bez bałaganu. Gwarantuję, że jak dowiecie się, jak zrobić racuchy bez drożdży, to ten przepis uratuje Wam niejedno śniadanie czy podwieczorek

Kulinarna Hania

Szybkie racuchy z jabłkami bez drożdży

Artykuły powiązane

oleje-roslinne
10.12.2020

Olej nie tylko smażenia – jak wybierać olej do dressingu, pieczenia i stir-fry

Stały bywalec każdej kuchni i spiżarni, a także nieodłączny element sosów oraz dressingów. Olej, bo o nim mowa, jest jednym z podstawowych produktów spożywczych i niezastąpionym składnikiem wielu dań. Na sklepowych półkach znajdziemy cały wachlarz rozmaitych olejów - który z nich wybrać? Zobaczcie, czym charakteryzują się oleje roślinne i jak dobierać je do konkretnych dań.

Na czym najlepiej smażyć
17.08.2020

Na czym najlepiej smażyć - oliwa, olej, a może margaryna?

Czy smażyć można tylko na oleju, a oliwy używać wyłącznie do sałatek? O jakich zasadach warto pamiętać, jeśli chcemy smażyć na margarynie? Uporządkujmy wiedzę na temat tych tłuszczów, by potrawy z ich dodatkiem były smaczne i zdrowe.