kebab_na_frytkach

Kebab na frytkach

Ocena:

4.43 (168)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Kebab na frytkach to moje ulubione danie.

Składniki:

  • Frytki usmażone na oleju -600g
  • Kapusta pekińska cienko pokrojona -1/2małej główki
  • Piersi drobiowe pokrojone w kostkę -400 g
  • Pomidory świeże pokrojone w talarki -2 szt duże
  • Przyprawa -Kebab-Gyros
  • Majonez
  • Keczap
  • Sos czosnkowy
  • Papryka słodka, sól i pieprz do smaku.
  • Tłuszcz do smażenia mięsa

Kebab na frytkach - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Piersi z kurczaka kroimy w kostkę
  • Wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, dodajemy przyprawę kebab-gyros, paprykę, sól i pieprz.
  • Smażymy na złoty kolor.
  • Gdy mięso jest gotowe, nakładamy na talerze gorące frytki, na frytki pierś z kurczaka, majonez, kapusta pekińska, pomidory, sos czosnkowy, kapusta i to polać keczapem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne