ZUPA GRZYBOWA

Zupa bardzo smaczna i wyjątkowo prosta w wykonaniu, polecam i życzę smacznego

Zupydania mięsnedania z makaronem

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 162 głosów)

Składniki:

  • SKŁADNIKI ZUPY GRZYBOWEJ;
  • -korpus(lub kostka wieprzowa
  • -pół kg leśnych grzybów
  • -2 marchewki
  • -1 pietruszka
  • -zieleniny (natka pietruski , koperku)
  • -przyprawy do smaku magga,sól , pieprz
  • -0,2l śmietany 18% +2 łyżki mąki (zabielamy zupę)
  • składniki makaronu domowego
  • -2 szklanki mąki
  • -2 jajka
  • troszke wody

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • PRZYGOTOWANIE ZUPY;
  • -Wlewamy wodę do garka ,wkładamy korpus( lub wrzucamy kostke wieprzową),dożucamy ziele angielskie i liście laurowe Kroimy marchewke i pietruszkę w kostkę i wrzucamy do garka.Gotujemy wywar .Następnie gdy się zagotuje zbieramy szumowine z wywaru .
  • Dodajemy grzyby gotujemy 1 godzinę.Gdy się ugotuje cała zupa z grzybami robimy zawiesine ze śmietany i mąki i mieszamy a póżniej wlewamy do zupy .Posypujemy zieleniną zupę i jest już gotowa .Przyprawiamy zupe do smaku pieprzem, magga,i solą zależy jak kto lubi.;)
  • PRZYGOTOWANIE MAKARONU DOMOWEGO;
  • 2 szklanki mąki 3 jajka wyrabiamy ciasto .Rozwołkujemy na cienkie płaty ,krajemy w zdłuż ,krajemy w cienki makaron .
  • Gotujemy w osolonej wodzie ,gotowy wrzucamy do zupy grzybowej .SMACZNEGO
  • MOŻNA TEŻ DODAĆ KUPNY MAKARON

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy