Wegańskie bezglutenowe gofry z purée z bananów

Chrupiące, wegańskie gofry bez glutenu. Zrobione ze słodkiego purée z bananów. Idealne na śniadanie lub podwieczorek. Przepis z książki "Po prostu pycha. Słodkie i słone przepisy" Joanny Małagowskiej.

Dodany przez:

Wege przepisy

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 150 g mąki bezglutenowej
  • 100 g mąki kokosowej
  • 2 dojrzałe banany
  • 250 ml mleka roślinnego
  • 60 ml oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • Dodatkowo: ulubiony dżem, np. jagodowy lub z czarnej porzeczki

Przygotowanie

  1. Do dużej miski włóż obrane banany i rozgnieć je widelcem. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj całość za pomocą łyżki (ewentualnie mikserem na małych obrotach).
  2. Smaż ciasto w gofrownicy. Wegańskie gofry podawaj z ulubionym dżemem.

Wskazówki

Zobacz też: tort wegański czekoladowo-orzechowy

banany wegańskie gofry
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy