Wegańskie lody bananowe

Lody bananowe to doskonała alternatywa dla tradycyjnego deseru. Zdrowe, wegańskie i bez cukru smakują wyśmienicie!

Ocena:

(średnia 4.47 z 147 głosów)

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
    2 łyżki śmietanki kokosowej
    2 łyżki tartej gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Banany obieramy

  • kroimy w plasterki i układamy na plastikowym talerzu. Wkładamy do zamrażarki na 1-2 godziny. Następnie przekładamy banany do kielicha blendera
  • dodajemy śmietankę kokosową i blendujemy na gładką masę. Dodajemy tartej czekolady i dokładnie mieszamy. Wkładamy do zamrażarki na 15 minut. Podajemy dobrze zmrożone.

Porady

Zobacz też: Vegan Ramen Shop - zupy nie tylko dla wegan

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy