Wątróbka na obiad

Na szybki obiad, z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej

dania mięsnewątróbka

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
250.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 166 głosów)

Składniki:

  • 30 dkg wątroby wieprzowej
  • 1cebula
  • smalec lub olej do smażenia
  • przyprawa grillowa,mąka krupczatka
  • na surówkę:
  • kapusta pekińska 1/2 szt
  • gotowy sos paprykowy
  • 2 łyżki wody, 2 łyżki oliwy do sosu
  • 1 cebulka, lub szczypiorek

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • wątróbkę pokroić w plastry, posypać przyprawą grillową. obtoczyć w mące
  • smażyć na rozgrzanym tłuszczu
  • w tym czasie obrać i pokroić cebule (do wątróbki w półkrążki, do surówki w kostkę),
  • obrócić smażoną wątróbkę i dodać cebulę- dalej smażyć
  • do miski wlewamy wodę olej i sos z torebki, dodajemy cebulę - mieszamy.
  • pokrojoną kapustę dodać do miski z sosem i dobrze wymieszać, nawet wygnieść ręką.
  • Podawać wątróbkę z kapustą,( można też z pieczywem wg. uznania)

Kalorie: 250.00

Porady

Zobacz też przepis na Policzki wołowe z sosem pieczeniowo-truskawkowym

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy