Śledzie w śmietanie z jabłkiem

Śledzie te mają winny i delikatny smak

dodany przez: filonek filonek

przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Kalorie:
150 kcal
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.36 z 203 głosów)


Składniki:

  • 1/2 kg śledzi matiasów
  • 2 duże winne jabłka
  • 1/2 opakowania śmietany kwaśnej 18% (ok.100g)
  • 1 cebula
  • 1/2 opakowania majonezu (ok.200ml)
  • ew. kilka korniszonów

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Śledzie w śmietanie z jabłkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Śledzie wymoczyć, pokroić w kawałki, jabłka obrane zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, cebulę pokroić w drobniutką kostkę, ogórki konserwowe w nieco większą. Wymieszać jabłka z cebulą i ogórkami, dodać wymieszaną śmietanę z majonezem i zalać ułożone w salaterce śledzie tym sosem. Powinny stać przynajmniej 2 godz.

Kalorie: 150

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: