Sernik na zimno z truskawkami

Sernik na zimno z truskawkami to bardzo dobre i łatwe ciasto. Szczególnie smakuje w pełni sezonu. Zamiast truskawek można dodać maliny, winogrona, brzoskwinie, wiśnie lub jeżyny. Sernik na zimno z truskawkami to idealny deser na gorące dni.

dodany przez: Julita gotuje

Ciasta serniki sernik na zimno ciasta bez pieczenia biszkopty

Czas przygotowania:
3godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 9 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.54 z 158 głosów)


Kroki przygotowania:

  • iStock-mascarpone-serek (1) 1.

    Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki chłodnej przegotowanej wody. Odstawić na 20 minut. Żelatynę przełożyć do garnka, dodać 2 szklanki gorącej przegotowanej wody. Wymieszać i wystudzić. Galaretki zrobić według przepisu na opakowaniu. Wystudzić.Serki włożyć do naczynia, dodać cukier puder i cukier waniliowy zmiksować, wlać żelatynę, wymieszać. Dodać owoce pokrojone w kostkę.

  • iStock-truskawki-swieze-min (1) 2.

    Tortownicę wyłożyć biszkoptami lub herbatnikami. Na to wlać masę serową. Włożyć do lodówki. Poczekać aż masa zgęstnieje. Na wierzchu ułożyć owoce, zalać galaretką.

Porady

Przed wlaniem tortownicy radzę sprawdzić jej szczelność. Owoce radzę zalać gęstą galaretką. Składniki są przewidziane na dużą tortownicę.

Sernik na zimno z truskawkami zawiera w przepisie:

  • 1 opakowanie biszkoptów
  • zamiast biszkoptów mogą być użyte herbatniki
  • 4 serki homogenizowane 
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy