Jasny biszkopt z czterech jajek

Prosty biszkopt z czterech jaj na średni torcik.

CiastaDesery

Czas przygotowania:
40 min.
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.04 z 321 głosów)

Kroki wykonania:

  • Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy. Jajka z cukrem ubić na puszysty krem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Do ubitych jajek stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia i bardzo delikatnie mieszać. Średnią tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Do tortownicy przelać ciasto, wyrównać powierzchnię. Biszkopt piec w 180 stopniach przez ok.25 minut (aż wierzch się ładnie zrumieni). Upieczony biszkopt wyłożyć z tortownicy na czystą ściereczkę i ostudzić. Ostudzony biszkopt kroić na 3 płaty i przekładać dowolnym kremem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy