Schab pieczony w rękawie

Domowa wędlinka- najlepsza!

Dodany przez:

Schab pieczony w rękawie

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 500 g schabu bez kości
  • marynata do mięs klasyczna Prymat
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Schab umyć,wysuszyć papierowym ręcznikiem.
  2. Marynatę wymieszać z olejem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
  3. Marynatą natrzeć schab. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin.
  4. Po tym czasie schab włożyć do rękawa. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika.
  5. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 40 minut. Co jakiś czas obracać rękaw. 10 minut przed wyciągnięciem rozciąć rękaw.
  6. Wystudzić i jeść :)
mięso obiad Święta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze