Schab pieczony w rękawie

Domowa wędlinka- najlepsza!

dania mięsne

Czas przygotowania:
1440 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 143 głosów)

Składniki:

  • 500 g schabu bez kości
  • marynata do mięs klasyczna Prymat
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Schab umyć,wysuszyć papierowym ręcznikiem.
  • Marynatę wymieszać z olejem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
  • Marynatą natrzeć schab. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin.
  • Po tym czasie schab włożyć do rękawa. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika.
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 40 minut. Co jakiś czas obracać rękaw. 10 minut przed wyciągnięciem rozciąć rękaw.
  • Wystudzić i jeść :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: