Pulpety w sosie koperkowym wg ejla

Pulpety gotowane na parze

dania mięsnepulpety

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 192 głosów)

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Bułkę namoczyć w mleku. W misce połączyć ze sobą mięso, namoczoną i wyciśniętą bułkę, jajka, bułkę tartą, przyprawić do smaku. Formować pulpeciki dłońmi zwilżonymi zimną wodą. Gotować na parze około 25-30 minut. Gotowe polać sosem koperkowym wcześniej przyrządzonym :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy