Pulpeciki w sosie śmietanowo-koperkowym

Mój ulubiony obiad :)

kotlety mielonedania mięsneSosy

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.41 z 191 głosów)

Składniki:

  • 0.5kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • niecałe pól szklanki bułki tartej
  • 1 duza cebula
  • pęczek koperku
  • śmietanka 12%
  • 1 marchew
  • 1 kostka rosołowa (jak kto woli)
  • mąka
  • sól
  • Pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mięso dokładnie wymieszać z pokrojoną cebulą,jajkiem,bułką tartą,sola i piperzem.
  • Uformować małe pulpeciki,obtoczyc w mace i wrzucic do gotującej sie niewielkiej ilości wody(tak,aby były zakryte).
  • Zebrać powstałe szumowiny.Wrzucić kostke rosołową wraz z pokrojona marchewką,doprawić i gotować pod przykryciem.
  • Gdy mieso bedzie już dobre sos zaklepać mąką
  • Dodać śmietanę i drobno pokrojony koperek.
  • W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem
  • Jeszcze chwilkę gotować
  • Mojej rodzinie najbardziej smakuje z tartymi buraczkami i ziemniakami:)
  • Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy