Pyszne i proste pączki w przygotowaniu. Idealne na Tłusty Czwartek, ale równie pysznie smakują też na niedzielny podwieczorek w gronie rodziny. Ozdabiamy pączki według uznania - moje proste pączki podaje po prostu oprószone cukrem pudrem. Co ważne! Sypiemy cukier puder już na przestudzone pączki, aby ładnie pokrył całe łakocie.
iStock
(średnia 4.42 z 223 głosów)
Podobne przepisy: pączkiPorady
Pączki to wbrew pozorom proste słodkości - szczególną popularnością ten przepis cieszy się na Tłusty Czwartek oraz w Karnawale. Dobry pączek powinien być wyrośnięty, puszysty i lekki. Nie może być za tłusty (dlatego dodajemy odrobinę alkoholu do ciasta i odciskamy po smażeniu pączki na ręczniku papierowym. Pączki powinny mieć charakterystyczną białą obwódkę - to znak, że ciasto zostało odpowiednio wyrobione. Pączki smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu, w szerszym naczyniu. Jak smażyć pączki idealne? Zobacz podstawowe zasady i niezbędne akcesoria
Komentarze