Ogórki po żydowsku wg Aleex

Pyszne, chrupiące ogórki z delikatnym posmakiem warzyw.

dodany przez: Aleex

Przetwory Przekąski

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.23 z 209 głosów)


Składniki:

  • ogórki - dowolna ilość
  • w każdym słoiku powinno być po trochu:
  • liść selera
  • natka pietruszki
  • krążki marchewki
  • plasterki cebuli
  • ziele angielskie
  • gorczyca
  • ząbki czosnku
  • korzeń chrzanu
  • szczypta pieprzu
  • Zalewa:
  • 2,5 szkl wody
  • 0,5 szkl octu 10 %
  • 0,5 szkl cukru
  • 1 łyżka soli

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • 1. Do słoików włożyć ogórki oraz surowe warzywa.
  • 2. Składniki zalewy zagotować.
  • 3. Ogórki zalać
  • zalewą. Słoiki zakręcić.
  • 4. Ogórki w słoikach pasteryzować 3 minuty od chwili zagotowania się wody.
  • Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy