Paluchy serowe z ciasta francuskiego

Szybki i prosty pzrepis na przekąskę

Przekąski

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 9 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 171 głosów)

Składniki:

  • op. ciasta francuskiego(u mnie w wersji light, z lidla)
  • trochę startego żółtego sera
  • jajko
  • papryka słodka lub ostra
  • sól

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Ciasto podzielić na dwie części, jedną posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać drobno stratym serem, lekko posolić i posypać papryką, docisnąć rękoma, położyć drugą warstwę ciasta, na to jajko, ser, papryka i troszkę posolić, dobrze docisnąć, kroić w paski o szerokości 1,5 cm, złapać za dwa końce i skręcić, powstają spirale, ułożyć na blaszce, posmarować jajkiem i piec w piekarniku 15minut w 180C, idealna parzekąska np.do piwka:)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy