Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem

Proste i szybkie w przygotowaniu danie, ciasto francuskie zawsze się sprawdza:)

Przekąski

Czas przygotowania:
35 min.
Ocena:

(średnia 4.32 z 225 głosów)

Składniki:

  • op. ciasta francuskiego (u mnie ciasto light Linessa)
  • 300g pieczarek
  • 40g sera
  • cebulka
  • sól i pieprz
  • jajko

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Na odrobinie oliwy podsmażyć pieczarki z drobno pokrojoną cebulką, dodać sól i pieprz, na rozwinięte ciasto rozłożyć ostudzone pieczarki i posypać starty serem, zawinąć w rulon zaczynając o szerszej strony(wyjdzie więcej), koniec ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i delikatnie docisnąć, kroić na 1,5cm paski, piec na papierze do pieczenia w temp.180-200C przez 20 -25 minut, smacznego:)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy