Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem

Proste i szybkie w przygotowaniu danie, ciasto francuskie zawsze się sprawdza:)

Dodany przez:

Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
14 porcji
Ocena:

(średnia 3.44 z 34 głosów)

Składniki

  • op. ciasta francuskiego (u mnie ciasto light Linessa)
  • 300g pieczarek
  • 40g sera
  • cebulka
  • sól i pieprz
  • jajko

Przygotowanie

  1. Na odrobinie oliwy podsmażyć pieczarki z drobno pokrojoną cebulką, dodać sól i pieprz, na rozwinięte ciasto rozłożyć ostudzone pieczarki i posypać starty serem, zawinąć w rulon zaczynając o szerszej strony(wyjdzie więcej), koniec ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i delikatnie docisnąć, kroić na 1,5cm paski, piec na papierze do pieczenia w temp.180-200C przez 20 -25 minut, smacznego:)
ser przekąska pieczarki ciasto francuskie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze